Cukkini pogácsa készítése és fagyasztása

2.jpg

Ha már unod, hogy folyamatosan húst esztek, akkor ezt az ételt neked találták ki. Gyorsan elkészül, ebédre és vacsorára is tökéletes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csésze ( kb. egy közepes) cukkini reszelve. A cukkininek a héját, ha szeretitek, ne távolítsd el, mert annál látványosabb lesz a pogácsa
  • 2 db tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • ½ teáskanál apróra vágott vagy lereszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • teáskanál só
  • teáskanál fekete bors

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsd egy keverő tálba, és addig keverd, amíg egységes masszát nem kapsz. Ha túl hígnak érzed, kevés lisztet keverhetsz még hozzá, majd nedves kézzel vagy két kanál segítségével formázz pogácsákat. Felforrósított serpenyőben kb. egy teáskanál olajon mindkét oldalát süsd 3-4 percig.

Fagyasztás:

A fent leírt módon készítsd el a pogácsákat, és egymástól elválasztva fagyaszd le őket. A fagyasztást követően mehetnek a felcímkézett zacskóba.

Olvasztás:

Mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt átmelegíthető.

Fokhagymával kikevert tejföllel találd.